Búbos karaj

Búbos karaj
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • 8 szelet karaj
  • bors
  • kevés olaj
  • A töltelékhez:
  • 1 fej hagyma
  • ételízesítő
  • 1 doboz konzerv kukorica
  • 2 áztatott zsemle
  • 1 tojás
  • borsikafű
  • A besamelhez:
  • diónyi margarin
  • 2 ek. liszt
  • 2 dl tej
  • csipet só
  • A tetejére:
  • sajt
  • 8 szelet karaj
  • bors
  • olaj
  • 1 fej hagyma
  • ételízesítő
  • 1 doboz konzerv kukorica
  • 2 zsemle
  • 1 tojás
  • borsikafű
  • margarin
  • 2 ek. liszt
  • 2 dl tej
  • sajt

Elkészítés:

A 8 szelet kivert karajt ízlés szerint fűszerezem, kevés olajon hirtelen kisütöm. A húst tepsibe teszem, aláöntöm a megmaradt olajat, amiben a hús sült.

A töltelékhez 1 fej felaprított hagymát megdinsztelek, hozzáadom a kukoricát, ételízesítővel és egy kevés borsikafűvel fűszerezem. Az áztatott, majd kinyomkodott zsemlét és 1 tojást keverek hozzá, majd az egész masszát a hússzeletekre púpozom.

2 dl tejből, diónyi margarinból, 2 evőkanál lisztből, csipet sóval besamelt főzök, amit szintén a hús tetejére öntök, majd megszórom reszelt sajttal. 1 dl vizet öntök a hús alá, és addig sütöm, amíg a sajt meg nem pirul.

Krumplipürével vagy bármilyen körettel tálalom.