Brownie céklásan

Brownie céklásan
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • egy 20 cm-es tortaformához:
  • 10 dkg porcukor
  • 2,5 dkg étkezési keményítő
  • 2 db tojás
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1/2 kávéskanál sütőpor
  • 2 dkg cukrozatlan kakaó
  • 5 dkg darált dió
  • 12,5 dkg cékla
  • 12,5 dkg étcsoki
  • 6 dkg vaj
  • A málnahabhoz:
  • 2 dl tejszín
  • 5-10 dkg málna
  • 10 dkg porcukor
  • 2,5 dkg étkezési keményítő
  • 2 db tojás
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1/2 kávéskanál sütőpor
  • 2 dkg cukrozatlan kakaó
  • 5 dkg darált dió
  • 12,5 dkg cékla
  • 12,5 dkg étcsoki
  • 6 dkg vaj
  • 2 dl tejszín
  • 10 dkg málna

Elkészítés:

Főzzük puhára a céklát, hámozzuk meg, majd pépesítsük!

Olvasszuk fel a csokit a vajjal, hagyjuk hűlni, majd öntsük egy tálba!
Adjuk hozzá állandó keverés mellett a tojásokat!
Keverjük bele a cukrokat, a céklát, a sütőporos diót, a kakaót és a keményítőt!
Keverjük simára pár perc alatt!

Béleljünk ki sütőpapírral egy tortaformát!
Öntsük bele a masszát, simítsuk el a tetejét, majd süssük meg fél óra alatt előmelegített sütőben közepes lángon!

Hagyjuk a formájában kihűlni, helyezzük rácsra, majd hagyjuk teljesen kihűlni!

Hab:

Turmixoljuk le a málnát, és szűrjük át egy szitán!
Verjük kemény habbá a tejszínt, majd keverjük hozzá a pépesített málnát!

Tegyük vissza a kihűlt tortát a formába, majd kanalazzuk a tetejére a habot!
Hűtve fogyasztjuk.

Megjegyzés:

A receptet és a fotót Kgizike küldte. Köszönjük!