Brokkolikrémleves

Brokkolikrémleves
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a leveshez:
  • 50 dkg brokkoli
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 db közepes burgonya
  • 1,5 liter víz
  • 1 dl főzőtejszín
  • 1 db erőleveskocka
  • bors
  • egyéb fűszerek (például szerecsendió) ízlés szerint
  • a levesbetéthez:
  • 1 evőkanál vaj
  • a levesbetéthez:
  • 4 szelet toast kenyér
  • kevés vaj
  • 5 dkg reszelt (cheddar) sajt
  • 50 dkg brokkoli
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 db közepes burgonya
  • 1,5 liter víz
  • 1 dl főzőtejszín
  • 1 db erőleveskocka
  • bors
  • szerecsendió
  • 1 evőkanál vaj
  • 4 szelet toast kenyér
  • kevés vaj
  • 5 dkg reszelt (cheddar) sajt

Elkészítés:

A brokkolit rózsáira szedjük, a hagymát nagyobb darabokra daraboljuk, a krumplit vékonyra szeleteljük. Ezeket beletesszük egy lábasba, és felengedjük vízzel, amíg el nem lepi.

Főzés közben erőleves kockával ízesítjük, majd kóstolás után sózzuk, borsozzuk, és egyéb fűszereket adunk hozzá.

Addig főzzük, míg meg nem puhul teljesen. Összeturmixolom, majd a tejszín és a vajat hozzáadva felforralom és kész a leves.
A levesbetéthez a toast kenyereket megkenjük vajjal, majd bevonjuk reszelt sajttal és sütőben arany barnára sütjük. Ahogy elkészült, pogácsaszaggatóval kivágjuk a kenyér közepét és a kitálalt levesre tesszük, így szolgáljuk fel.

Megjegyzés:

A receptet Szántai Szilvia küldte be. Köszönjük!