Borskérgen sütött vörös tonhal steak spenóttal

Borskérgen sütött vörös tonhal steak spenóttal
Elkészítési idő
2,0 3 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 2 főre:
  • 4 szelet vörös tonhal
  • 80 dkg spenót (friss, de lehet fagyatott is)
  • durvára darált bors (frissen az igazi)
  • citrom
  • oliva olaj
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 4 szelet vörös tonhal
  • 80 dkg spenót
  • durvára darált bors
  • citrom
  • oliva olaj
  • 4 gerezd fokhagyma

Elkészítés:

A spenótot megmosom, ha fagyasztott akkor felengedem. A fokhagymát megpucolom, felszeletelem, és kevés olajon, kis lángon pirítom. (Vigyázni kell, nehogy megégjen, mert keserű lesz.)

Ráteszem a spenótot, sózom, borsozom, és fedő alatt készre fonnyasztom.

A tonhal szeleteket megsózom, citrom levet csepegtetek rá, és a durvára darált borssal meghintem. Közepesen forró serpenyőben, pici oliva olajon megsütöm mindkét oldalát – kérget sütök rá. Spenóttal tálalom.

Aki nem diétázik, vajon pirítsa meg a fokhagymát, tegyen rá egy kávéskanál lisztet, erre tegye a spenótot, és öntse fel tejszínnel. Nagyon ízletes.