Böbe pofonegyszerű pogácsája

Böbe pofonegyszerű pogácsája
Elkészítési idő
4,0 7 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 50 dkg liszt
  • 20 dkg margarin
  • 0,5 dl tej
  • 2,5 dkg friss élesztő
  • 1 kávéskanál só
  • 2 tojássárgája (a fehérjét felhasználjuk a kenéshez)
  • 2 dl tejföl
  • 150 g reszelt sajt
  • 50 dkg liszt
  • 20 dkg margarin
  • 0,5 dl tej
  • 2,5 dkg friss élesztő
  • 1 kávéskanál
  • 2 db tojássárgája
  • 2 dl tejföl
  • 150 g reszelt sajt

Elkészítés:

Egy tálban elmorzsoljuk a liszttel a margarint és a sót. Középre, kis mélyedésbe beletesszük a tojások sárgáját, a szétmorzsolt élesztőt és 1 evőkanálnyi kivételével a pohár tejfölt. Jól összedolgozzuk. Pihentetni nem kell!

Ujjnyi vastagra kinyújtjuk, majd pogácsaszaggatóval kivágjuk a pogácsákat. (Javaslom a kisebb méretűt, mert szebbek lesznek pogácsáink.) A pogácsákat először a félretett tojás fehérjével, majd vékonyan tejföllel kenjük meg, és a tetejére kis halomban reszelt sajtot teszünk.

Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, vigyázva, hogy ne érjenek össze, mert kicsit duzzadnak.

Előmelegített sütőben először 200 fokon, majd később kicsit csökkentve a hőmérsékletet aranyszínűre sütjük.

Sajtos rudat is lehet készíteni belőle úgy, hogy a kinyújtott tésztát tojásfehérjével, majd tejföllel kenjük meg, reszelt sajttal beborítjuk, majd pizza, vagy derelyevágóval csíkokat vágunk belőle.

Megjegyzés:

A receptet Gasztropajti küldte be. Köszönjük!