Bloody Marys csirke

Bloody Marys csirke
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1 kg csirkemell filé
  • 7-8 db közepes méretű paradicsom
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • bazsalikom
  • bors
  • liszt
  • Worchester és Tobasco szósz
  • 1 dl vodka
  • 1 evőkanál citromlé
  • étolaj
  • 1 kg csirkemell filé
  • 7-8 db közepes méretű paradicsom
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • bazsalikom
  • bors
  • liszt
  • Worchester szósz
  • 1 dl vodka
  • 1 evőkanál citromlé
  • étolaj
  • Tobasco

Elkészítés:

A csirkemellet csíkokra vágjuk, megsózzuk, lisztben megforgatjuk, majd teflonserpenyőben, forró olajon hirtelen megkapatjuk. Ha megpirult a csirke, félretesszük egy tálba.

A forró olajba beledobjuk a felszelt fokhagymát és a félbevágott paradicsomokat. Ezeket is megsütjük, a paradicsomról lehúzzuk a bőrét (könnyen lejön), ezt is sózzuk, borsozzuk. Belecsipkedjük a bazsalikom leveleket, ízlés szerint öntünk hozzá Worchester és Tobasco szószt, citromlét valamint vodkát.

Visszatesszük a csirkehúst a serpenyőbe, 1 dl vízzel felöntjük és összerottyantjuk. Főtt tésztával tálaljuk.

Megjegyzés:

A receptet Szabó-Gottvald Anita küldte be. Köszönjük!