Bársonyos kókusztekercs

Bársonyos kókusztekercs
Elkészítési idő
5,0 19 Értékelés
Elkészítés nehézsége rafinált
Árkategória
Hozzávalók:
  • a keksztekercshez:
  • 50 dkg darált keksz
  • 20 dkg porcukor
  • 3 evőkanál holland kakaópor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál baracklekvár
  • 10 ml rumaroma
  • 1 adag lefőtt kávé
  • tej szükség szerint
  • a piskótához:
  • 2 x 6 tojás
  • 2 x 5 evőkanál liszt
  • 2 x 6 evőkanál cukor
  • 2 x 2 evőkanál holland kakaópor
  • 2 x fél csomag sütőpor
  • 2 x 50 ml olaj
  • 2 x 50 ml víz
  • piros ételfesték
  • a töltelék a keksztekercshez:
  • 20 dkg margarin
  • 15 dkg cukor
  • 20 dkg kókuszreszelék
  • a krémhez:
  • 1,3 l tej
  • 3 fehér-csoki pudingpor
  • 1 puncs pudingpor
  • 60 dkg margarin
  • 70 dkg porcukor
  • 50 dkg darált keksz
  • 20 dkg porcukor
  • 3 evőkanál holland kakaópor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál baracklekvár
  • 10 ml rumaroma
  • 1 adag lefőtt kávé
  • tej
  • 2 x 6 tojás
  • 2 x 5 evőkanál liszt
  • 2 x 6 evőkanál cukor
  • 2 x 2 evőkanál holland kakaópor
  • 2 x fél csomag sütőpor
  • 2 x 50 ml olaj
  • 2 x 50 ml víz
  • piros ételfesték
  • 20 dkg margarin
  • 15 dkg cukor
  • 20 dkg kókuszreszelék
  • 1,3 l tej
  • 3 fehér-csoki pudingpor
  • 1 puncs pudingpor
  • 60 dkg margarin
  • 70 dkg porcukor

Elkészítés:

A keksztekercs hozzávalóit összegyúrjuk, 4 felé vesszük, kókuszreszelékkel megszórt alufólián olyan hosszúságúra nyújtjuk, mint a tepsi amiben a piskótát sütjük.

A margarint a cukorral jól kikeverjük, ezt is 4 felé vesszük, majd a kinyújtott tésztára kenjük, megszórjuk kókuszreszelékkel és feltekerjük. Alufóliába csomagolva hűtőbe tesszük.

A piskótához: a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből 3 evőkanál cukorral kemény habot verünk, a sárgáját a maradék 3 evőkanál cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a vizet és az olajat. Ezt a fehérjéhez óvatosan hozzákeverjük.

A lisztet a kakaóporral és a sütőporral összekeverjük, majd a tojásokhoz szitáljuk és ezt is óvatosan elkeverjük benn. Piros ételfestékkel színezzük és készre sütjük. Ezt még egyszer megismételjük a másik adag hozzávalókkal. Ha megsültek hagyjuk teljesen kihűlni. addig elkészítjük a krémet.

A krémhez: 1 l tejben sűrűre főzzük a fehér-csoki pudingot, 3 dl tejben a puncsot, majd lehűtjük őket. 60 dkg margarint a 70 dkg porcukorral habosra keverünk 6 evőkanálnyit a puncspudinggal a többit a fehér-csokival dolgozzuk össze.

A piskótát megkenjük a fehér-csokis krém felével, majd arányos elosztva ráhelyezzük a keksztekercseket.

A tekercsek közti rést kitöltjük a puncsos krémmel, és erre kenjük a maradék fehér-csoki krémet. Ráhelyezzük a másik piskótalapot, és megszórjuk porcukorral. 2-3 órát hűtőben pihentetjük.

Szeletelésnél ügyeljünk, hogy minden szelet közepére jusson egy tekercs.

Megjegyzés:

A receptet Marai Lászlóné küldte be. Köszönjük!