Barackzselés szülinapi torta (paleo)

Barackzselés szülinapi torta (paleo)
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 10 dkg darált dió
  • 10 dkg darált mák
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 3 tojás
  • ízlés szerinti édesítő (nálam 2 ek. DW négyszeres édesítő)
  • késhegynyi só
  • a barackos krémhez:
  • 25 dkg totu (tojásfehérje túró)
  • 6 szem érett, felaprított sárgabarack
  • 3 evákanál kókuszkrém (cocomas)
  • 1 evőkanál zselatin
  • 1 dl víz
  • ízlés szerinti édesítő
  • 1 citrom leve
  • a barack zseléhez:
  • 15 dkg cukormentes baracklekvár
  • fél dl víz
  • 1 púpos kávéskanál zselatin
  • 10 dkg darált dió
  • 10 dkg darált mák
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 3 tojás
  • édesítő
  • késhegynyi
  • 25 dkg totu (tojásfehérje túró)
  • 6 szem érett, felaprított sárgabarack
  • 3 evákanál kókuszkrém (cocomas)
  • 1 evőkanál zselatin
  • 1 dl víz
  • 1 citrom leve
  • 15 dkg cukormentes baracklekvár
  • fél dl víz
  • 1 púpos kávéskanál zselatin

Elkészítés:

Tetszés szerint díszíthető. A nagy melegben különösen jól fog esni ez a hűsítő desszert.

Először a barackos krémet készítjük el: A zselatint feloldjuk a felmelegített vízben, majd a többi hozzávalóval együtt aprító gépbe tesszük, és krémesre turmixoljuk. Amíg elkészül és kihűl a tésztánk, addig hűtőbe rakjuk.

A tésztához a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. Összekeverjük a többi hozzávalót, majd hozzáforgatjuk a felvert habot.

Egy 20 cm-es tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük, és belesimítjuk a tésztát. 150 fokon 20 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt, kiborítjuk, és levesszük róla a papírt.

A tortaforma oldalát csíkban levágott sütőpapírral és visszarakjuk a formába a tésztát. Rásimítjuk a krémet, és az elkészített barack zselét.

A barack zseléhez felmelegítjük egy lábaskában a vizet, csomómentesre keverjük benne a zselatint, 2 evőkanál lekvárt, majd hozzákeverjük a többi lekvárt is. Amikor kihűlt, ráöntjük a túrós rétegre, majd a hűtőben megdermesztjük.

Tetszőlegesen díszítjük. (Én csoki szíveket készítettem: 30 g kókuszolajat jól összekevertem 25 g mézzel, 30 g kakaóporral szilikonos szívformákba öntöttem, és hűtőben megdermesztettem. Mivel a kókuszolaj melegben megolvad, így a tortával együtt hűtőben kell tartani.)

Megjegyzés:

A receptet Bodnár Éva küldte be. Köszönjük!