Baconbe göngyölt sajtos-aszalt szilvás harcsafelfújt

Baconbe göngyölt sajtos-aszalt szilvás harcsafelfújt
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • egy kuglóf formához:
  • 50 dkg afrikai harcsafilé
  • 40 dkg szeletelt bacon
  • 20 dkg aszalt szilva
  • 25 dkg füstölt sajt
  • 4 db tojás (nagy)
  • 10 dkg liszt (8 evőkanál)
  • 2 dl tejföl
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 teáskanál hal fűszerkeverék
  • őrölt színes bors
  • 1 mokkáskanál pirospaprika
  • 1/2 citrom leve
  • 50 dkg afrikai harcsafilé
  • 40 dkg szeletelt bacon
  • 20 dkg aszalt szilva
  • 25 dkg füstölt sajt
  • 4 db tojás (nagy)
  • 10 dkg liszt (8 evőkanál)
  • 2 dl tejföl
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 teáskanál hal fűszerkeverék
  • őrölt színes bors
  • 1 mokkáskanál pirospaprika
  • 1/2 citrom leve

Elkészítés:

A harcsafilét kisebb kockákra vágjuk, ráfacsarjuk a citromlevet, ízlés szerint sózzuk, frissen őrölt színes borssal és halkeverékkel szórjuk meg.

Ezután óvatosan összeforgatjuk, majd legalább egy fél órát állni hagyjuk, hogy az ízek átjárják. A kuglófformát a szeletelt baconnel kibéleljük úgy, hogy a belső, és a külső szélén is túllógjon.

Egy tálba beleütjük a tojásokat, hozzáadjuk a tejfölt, az apróra vágott petrezselyemzöldet, a pirospaprikát, egy kevés sót, majd simára keverjük. Ezután hozzáadjuk a lisztet, és szintén simára keverjük, majd mehet hozzá a reszelt sajt is.

A massza felét a formában lévő baconre kanalazzuk, majd rárakjuk az előzőleg befűszerezett harcsát, és az asztalt szilvát. Ezután befedjük a maradék masszával, majd ráhajtogatjuk a sütőforma két szélén túllógó bacont.

Előmelegített sütőbe tesszük, majd közepes hőmérsékleten kb. 1 óra alatt, szép pirosra sütjük.

Ezután a sütőből kivesszük, majd egy óvatos mozdulattal átfordítjuk egy sütőpapírral bélelt tepsire, és kb. még 10 percre visszatesszük a sütőbe, hogy a felülre került bacon is szép pirosra süljön. (Én légkeveréses sütőben 150 fokon, 50 percig sütöttem, majd kivettem, és hagytam egy kicsit hűlni. Ezután óvatosan átfordítottam a tálra, amelyiken tálaltam, majd a konyhai kézi perzselőmmel, pár perc alatt, szép pirosra pirítottam a felülre kerülő bacont is.)

Tálalás előtt legalább fél órát hűlni hagyjuk, majd felszeleteljük, és ízlés szerinti körettel kínáljuk.

Megjegyzés:

A receptet Kard Éva küldte be. Köszönjük!