Ázsiai párolt marha

Ázsiai párolt marha
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • 2 evőkanál napraforgóolaj
  • 1 kg marhahalábszár
  • 1 vöröshagyma, apróra vágva
  • 1 sárgarépa, felszeletelve
  • 200 ml világos szójaszósz
  • 200 g barna cukor
  • 4 csillagánizs
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 150 ml édesrizs borecet
  • 450 ml marhúsleves (kockából)
  • 1/2 teáskanál szezámolaj
  • 3 újhagyma, felszeletelve
  • A tálaláshoz:
  • párolt rizs, saláta
  • 2 evőkanál napraforgóolaj
  • 1 kg marhahalábszár
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db sárgarépa
  • 200 ml világos szójaszósz
  • 200 g barna cukor
  • 4 db csillagánizs
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 150 ml édesrizs borecet
  • 450 ml marhúsleves (kockából)
  • 1/2 teáskanál szezámolaj
  • 3 szál újhagyma
  • párolt rizs
  • saláta

Elkészítés:

A sütőt 160 fokra előmelegítjük. Az olajat egy sütőbe tehető, fedős magas falú edényben közepes hőfokon felhevítjük, majd megpirítjuk benne a marhahúsok mindkét oldalát (oldalanként 3-4 perc). Ezután kivesszük a és félretesszük.

Az edénybe tesszük a hagymát és a sárgarépát, kevergetve néhány perc alatt megpirítjuk. Hozzáadjuk a szóját, a cukrot, a csillagánizst, a fokhagymát, az ecetet, a levest, a szezámolajat és az újhagyma kétharmadát. Összekeverjük, rátesszük a fedőt és a sütőben 2 és fél-3 órán keresztül sütjük-pároljuk, amíg a hús megpuhul.

A marhahúst ízlés szerint párolt rizzsel vagy salátával és a maradék újhagymával tálaljuk.