Anikó-szelet

Anikó-szelet
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 25 dkg liszt
  • 25 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 5 tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 dl víz
  • 1 dl olaj
  • 1-2 evőkanál kakaópor
  • A krémhez:
  • 1 l tej
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 6 evőkanál kristálycukor
  • A mázhoz:
  • 4 dl tejföl
  • 2 evőkanál porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • evőkanálnyi őrölt fahéj
  • 25 dkg liszt
  • 37 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 5 tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 dl víz
  • 1 dl olaj
  • 1-2 evőkanál kakaópor
  • 1 l tej
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 4 dl tejföl
  • 2 evőkanál porcukor
  • evőkanál őrölt fahéj

Elkészítés:

A tojásokat habosra keverjük, majd hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, valamint a kakaópor kivételével a tészta többi hozzávalóját. Az egészet jól kidolgozzuk, amíg nem kapunk egy sima tészta alapot.

A tészta felét beleöntjük egy kivajazott tepsibe. A másik részéhez hozzáadjuk a kakaóport. Ezt a masszát rácsurgatjuk a tepsiben lévő tésztára.

Erre kenjük rá a az előre elkészített pudingkrémet, s előmelegített sütőben 25-30 percig 180 fokon sütjük.

Ha kész a sütemény, máris rákenjük a porcukorral és vaníliás cukorral összekevert tejfölt, s végül a tetejét fahéjjal meghintjük.

Megjegyzés:

A receptet Balaton Anikó küldte. Köszönjük! Fotó: AS