Ananászos-csokis tekercs

Ananászos-csokis tekercs
Elkészítési idő
5,0 2 Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 4 db tojás
  • 15 dkg kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet só
  • 5 dkg liszt
  • 5 dkg étkezési keményítő
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 4 evőkanál víz
  • A töltelékhez:
  • 1 doboz ananászkonzerv
  • 25 dkg mascarpone sajt
  • 1 evőkanál porcukor
  • 4 db tojás
  • 15 dkg kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet
  • 5 dkg liszt
  • 5 dkg étkezési keményítő
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 4 evőkanál víz
  • 1 doboz ananászkonzerv
  • 25 dkg mascarpone sajt
  • 1 evőkanál porcukor

Elkészítés:

A tojások sárgáját 4 evőkanál vízzel, a cukorral, a vaníliás cukorral felhabosítjuk, hogy sűrű krémet kapjunk. A tojásfehérjét a sóval kemény habbá verjük, és a sárga krémhez keverjük. A lisztet összekeverjük a keményítővel, a kakaóporral és a sütőporral, majd a tojásos krémhez adjuk.

A piskótamasszát kikent tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben 200 fokon 12 percig sütjük.

Közben elkészítjük a krémet. Az ananászból 2 körszeletet félreteszünk, a többiből pürét készítünk, lecsöpögtetjük. Az ananászmasszát a porcukorral és a mascarpone sajttal összekeverjük, és ezzel a krémmel töltjük meg a piskótát, és feltekerjük.