Almás sütőtökkrémleves

Almás sütőtökkrémleves
Elkészítési idő
1,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 60 dkg sütőtök (tisztított súly, a héj és a magok nélkül)
  • 40 dkg illatos alma (tisztított súly)
  • 2 dl tejszín
  • 6 dkg diabetikus méz
  • 5 dkg nyírfacukor
  • 3 teáskanál mézeskalács-fűszerkeverék (cukrozatlan!)
  • 1 kávéskanál vaníliavelő
  • 4 teáskanál őrölt fahéj
  • 4-5 szem szegfűszeg
  • a tálaláshoz:
  • sok fahéj
  • 60 dkg sütőtök
  • 40 dkg illatos alma
  • 2 dl tejszín
  • 6 dkg diabetikus méz
  • 5 dkg nyírfacukor
  • 3 teáskanál mézeskalács-fűszerkeverék
  • 1 kávéskanál vaníliavelő
  • 4 teáskanál őrölt fahéj
  • 4-5 szem szegfűszeg
  • fahéj

Elkészítés:

A megtisztított sütőtököt feldaraboljuk és alufóliával bélelt tepsibe sorakoztatjuk. 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.
A megtisztított almákat cikkekre vágjuk, és lábosba tesszük. 1 liter vízzel felöntjük, beledobjuk a szegfűszeget, beleszórjuk a vaníliát, 2 teáskanál fahéjat, és puhára főzzük.
A megsült sütőtököt az alma mellé tesszük, hozzáöntjük a tejszínt, és botmixerrel pürésítjük. Belekeverjük a többi fűszert és a nyírfacukrot,
visszatesszük a tűzre, és összemelegítjük, amíg egyet rottyan. A fahéjjal megszórva forrón tálaljuk.

Megjegyzés:

A receptet Hortobágyi Anna küldte be. Köszönjük!