Almás-diós kevert süti

Almás-diós kevert süti
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória
Hozzávalók:
  • 300 g liszt
  • 150 g cukor
  • 2 tojás
  • 50 g vaj
  • 1 csomag sütőpor
  • 1,5 dl tej
  • 1 citrom reszelt héja
  • 5 db közepes alma
  • a tetejére:
  • tortabevonó
  • 300 g liszt
  • 150 g cukor
  • 2 tojás
  • 50 g vaj
  • 1 csomag sütőpor
  • 1,5 dl tej
  • 1 citrom reszelt héja
  • 5 db közepes alma
  • tortabevonó

Elkészítés:

A tojásokat a cukorral és a vajjal habosra keverjük. Hozzáadjuk a tejet, majd a sütőporral elkevert lisztet. Belekeverjük a darabolt almát, valamint a reszelt citromhéjat is.

Kivajazott, kilisztezett sütőformába terítjük, majd előmelegített sütőben, lassú tűzön aranyszínűre sütjük.

Közben elkészítjük a tortabevonót, majd miután kiborítottuk a formából a kész, tűpróbával ellenőrzött sütit, a tetejére terítjük a bevonó masszát, majd elsimítjuk rajta.

Kihűlés után szeletelhetjük. 12 - 16 személy részére elegendő mennyiség.

Megjegyzés:

A receptet Gasztropajti küldte be. Köszönjük!