Almaleves pirított májjal

Almaleves pirított májjal
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1 l húsleves
  • 30 dkg csirkemáj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1-2 nagyobb alma
  • 5 dkg vaj
  • 1 evőkanál liszt
  • 6 evőkanál fehérbor
  • 1 dl főzőtejszín
  • bors
  • 1 l húsleves
  • 30 dkg csirkemáj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1-2 nagyobb alma
  • 5 dkg vaj
  • 1 evőkanál liszt
  • 6 evőkanál fehérbor
  • 1 dl főzőtejszín
  • bors

Elkészítés:

A megpucolt hagymát és almát vékony szeletekre vágjuk, vajon pároljuk, majd a liszttel még átforgatjuk, végül felengedjük a levessel, borssal ízesítjük, és 20 perc alatt készre főzzük.

Elturmixoljuk, a tejszínnel dúsítjuk.

A darabokra vágott májat vajon pár perc alatt megsütjük, és a leves mellé tálaljuk.