After Eight - házilag

After Eight - házilag
Elkészítési idő
4,0 19 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 375 g étcsokoládé, apróra törve
  • 4 evőkanál sűrített tej
  • kb. 20-25 dkg porcukor
  • 1/4-1/2 teáskanál borsmenta kivonat (üvegcsében kapható) ízlés szerint
  • 1/4 teáskanál vanília kivonat
  • 2 evőkanál szobahőmérsékletű vaj
  • 375 g étcsokoládé
  • 4 evőkanál sűrített tej
  • 20-25 dkg porcukor
  • 1/4-1/2 teáskanál borsmenta kivonat (üvegcsében kapható) ízlés szerint
  • 1/4 teáskanál vanília kivonat
  • 2 evőkanál szobahőmérsékletű vaj

Elkészítés:

Vajjal kikenünk egy 6 cm mély, 20 cm-es szögletes sütőformát, majd az alját és az oldalát kibéleljük sütőpapírral, úgy, hogy az oldalain 3 cm-rel túllógjon.

Az étcsokoládé felét mikrohullámú sütőben (1-2 perc) vagy vízgőz fölött megolvasztjuk, közben fél percenként egy fém kanállal megkeverjük. Az előkészített formába öntjük és a hűtőszekrénybe tesszük 15 percre, vagy amíg meg nem dermed.

A borsmentás krém hozzávalóit jól összekeverjük, és egy spatula segítségével egyenletesen rákenjük a formában lévő csokoládé tetejére, majd a hűtőbe tesszük 15 percre, vagy addig, amíg megdermed.

A megmaradt csokoládét ez előzőekben írt módon megolvasztjuk, néhány percig hűlni hagyjuk, majd a borsmentás krémre öntjük. Hűtőszekrénybe tesszük, és hagyjuk, hogy jól megdermedjen. (Közben, amikor már kicsit megdermedt, késsel hullámokat simítunk a tetejére.)

A hűtőből kivéve két percig várunk, majd meleg késsel gyors mozdulatokkal négyzeteket vágunk a mentás csokiból és úgy kínáljuk.