Áfonyás muffin

Áfonyás muffin
Elkészítési idő
4,0 13 Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 3 dkg aszalt áfonya
  • fél citrom reszelt héja
  • mandulaaroma /elhagyható/
  • citromaroma /elhagyható/
  • 16 dkg liszt
  • 9 g sütőpor
  • 12,5 dkg olvasztott, puha vaj
  • 10 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 tojás
  • 2 evőkanál natúr joghurt
  • 3 dkg aszalt áfonya
  • fél citrom
  • mandulaaroma
  • citromaroma
  • 16 dkg liszt
  • 9 g sütőpor
  • 12,5 dkg olvasztott vaj
  • 10 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 dv tojás
  • 2 evőkanál natúr joghurt

Elkészítés:

Az aszalt gyümölcsöt a reszelt citromhéjjal és néhány csepp aromával összekeverjük, és leöntjük annyi forró vízzel, hogy ellepje.

Egy tálban habosra keverjük a puha vajat, a cukrot, a vaníliás cukrot. A cukros vajhoz keverjük a 2 tojást. A lisztet összekeverjük a sütőporral, és apránként a tojásos, vajas masszához adjuk. Hozzákeverjük a natúr joghurtot.

A szárított gyümölcsről leöntjük a vizet, papírtörlőn megszárítjuk, picit belisztezzük, és hozzákeverjük a masszához.

PapíRkapszlikba kanalazzuk, és forró sütőben (175 fok) kb. 25 perc alatt megsütjük.

(Én 6 darab hatalmas muffint sütök ebből a tésztából. A kapszlikat szinte teljesen megtöltöm /nem félig/, és így hatalmasra feljönnek a sütemények, de nem folyik szét a tészta.)

Megjegyzés:

A receptet Petrasaghy küldte. Köszönjük!